Volleybollgymnasiet

Vill du bli en elitspelare i volleyboll och/eller beachvolley? Då är Riksidrottsgymnasiet i Falköping något för dig!

Från och med 2013 finns en nybyggd beachvolleyhall i anslutning till volleybollhallen. Elever på RIG har därmed en unik möjlighet att utvecklas till elitspelare i båda grenarna. Vi på Ållebergsgymnasiet är mycket stolta över vårt ”Volleybollgymnasium” som är ett RIG (Riks-Idrotts-Gymnasium). RIG Volleyboll är idag är ett mångårigt samarbete med bland annat Svenska Volleybollförbundet och genom åren har både våra herr- och damlag rönt stora framgångar i de nationella serierna. Hos oss på RIG Volleyboll får du möjlighet att utveckla din talang under mycket professionella förhållanden. RIG Volleyboll har fyra tränare. Två tränare för damerna och två tränare för herrarna. Samtliga tränare på RIG Volleyboll har lång erfarenhet som både tränare och spelare i elitseriesammanhang och de är välmeriterade.

Eleverna tränar cirka 3 timmar per dag, 5 dagar i veckan och studerar på Ållebergsgymnasiet i ”vanliga” klasser. All träning sker i en mycket stimulerande volleybollmiljö i den nybyggda Frejahallen. RIG Volleyboll har sex olika lag i seriespel. Både killar och tjejer har var sitt lag i elitserien och har resterande lag i division 1/superettan. RIG Volleyboll egen sjukgymnast jobbar för att framförallt förebygga men även behandla eventuella skador.

Vår sjukgymnast har jobbat med eleverna sedan hösten 2001. Han har en särskild passion för knäsenor och har doktorerat på den vanliga volleybollskadan ”hopparknä”. Målet med vårt RIG är att göra det möjligt för elitsatsande ungdomar att kunna kombinera en hård idrottslig satsning med gymnasiala studier. Under läsåret hålls ett föräldramöte per termin för åk 1-3. Alla blivande volleybollgymnasieelever och föräldrar bjuds in till ett 2-dagars föräldra-/elevmöte under våren.

Boende
Kostnaden för boende och mat under läsåret 16/17 är 4 177 kr/månad och betalas 9 månader/år. Det ingår 3 mål mat/skoldag utöver skollunchen; frukost, mellanmål och middag. Eleverna söker inackorderingsbidrag från hemkommunen och minimibidraget är ca 1400 kr/månad. Bovärd är Sten-Ove Eriksson. Han presenterar sig själv så här:

– Jag är utbildad fritidsledare och jobbar för närvarande som verksamhetsledare på Ungdomens-Hus i Falköping. Jag har ett förflutet som aktiv volleybollspelare i Flobys elitlag på 80-talet då jag också representerade svenska landslaget vid 59 tillfällen. Efter den aktiva karriären har jag varit ledare både på senior- och juniorsidan. Jag har även varit volleybolldomare på elitnivå. Mina fritidsintressen är bl a att pyssla i sommarstugan, resor och att följa våra två söner som båda spelar volleyboll på elitnivå. De har båda fått sin utbildning vid volleybollgymnasiet, RIG Falköping.

Klicka här för att komma till planritningarna!

Du kan kombinera volleyboll på dessa program:
Barn- och fritidsprogrammet (BF)
Ekonomiprogrammet (EK)
El- och energiprogrammet (EE)
Estetiska programmet (ES)
Fordon- och transportprogrammet (FT)
Handel- och administrationsprogrammet (HA)
Industritekniska programmet (IN)
Naturvetenskapsprogrammet (NA)
Teknikprogrammet (TE)
Samhällsvetenskaprogrammet (SA)
Vård- och omsorgsprogrammet (VO)