Information för dig som är elev på gymnasiet

Den här sidan är för dig som redan är elev på gymnasiet och vill ha information om till exempel olika val under din gymnasieperiod eller vidarestudier.

Vill du komma i kontakt med din SYV? Klicka HÄR.

Vår uppgift är att ge dig som studerar den information och det stöd du behöver för att kunna genomföra olika val under gymnasietiden och när det är dags att ta steget vidare i livet. Vi hjälper dig att själv finna information om studier efter gymnasiet som exempel högskolor, folkhögskolor, YH-utbildningar och KomVux. Kanske vill du resa utomlands för att studera? Hos oss finner du information om olika vägar och möjligheter.

Som elev kan du också träffa på någon av oss vägledare när vi besöker din klass och informerar om exempelvis valbara kurser, individuella val och annat som berör dig som studerar. Har du allmänna frågor så ska någon av oss alltid kunna hjälpa till. Har du däremot en speciell fråga som berör just dig så vänd dig till den vägledare som är kopplad till det program du går på så kan du få den hjälp du behöver.

Vill du ha personlig vägledning för att planera din framtid eller diskutera olika alternativ är du välkommen att boka tid för samtal.

Här under hittar du länkar som kan vara till nytta för dig som läser på gymnasiet: