Fotbollsgymnasiet – NiU

Ansökan till NiU har nu öppnat, ansök här!

Välkommen till Ållebergsgymnasiets Elitfotbollsgymnasium!
-För dig som vill satsa på fotboll!

bild-35

Vi på Ållebergsgymnasiet i Falköping är mycket stolta över att från och med hösten 2011 kunna presentera vårat nya Elitfotbollsgymnasium.Vi har blivit godkända och certifierade som ett elitfotbollsgymnasium av Svenska Fotbollförbundet. Certifiering ges endast till de gymnasieskolor/utbildningar som uppfyller de mycket högt ställda kraven från Svenska Fotbollförbundet och Skolverket. Det gör oss mycket stolta och glada över att vår höga kvalité har uppmärksammats så att vi kan erbjuda en nationell idrottsutbildning i fotboll.

Vi har sedan många år tillbaka haft ett lokalt fotbollsgymnasium och vi har genom åren vunnit både SM-guld i futsal och varit delaktiga i utbildandet av flera stora elitfotbollsspelare.Vi har idag en mycket bra träningsmiljö att erbjuda alla elever vid Fotbollsgymnasiet då vi inom skolans område har tillgång till två konstgräsplaner, inomhushall och gym.Våra två tränare har mångårig erfarenhet från att träna fotbollslag på hög nivå och vi har dessutom tillgång till en sjukgymnast som jobbar med att både förebygga och lindra de skador som uppkommer i samband med fotbollsspelandet. Vi erbjuder exklusiv målvaktsträning av utbildad målvaktsinstruktör.Vi har mycket goda kontakter och samarbeten med olika fotbollsklubbar i vårt närområde på både herr- och damsidan.

Utbildningen hos oss handlar om en individuell utveckling i fotboll i en inspirerande och lustfylld träningsmiljö. Av dina 2500 poäng som du ska läsa under dina år på gymnasiet handlar det om 400 poäng under tre år som du kan få vara en del av vårat Fotbollsgymnasium. 400 p under tre gymnasieår motsvarar tre längre träningspass i veckan. Träningarna äger rum på förmiddagstid.

bild-42-300x199

bild-401-300x199

Du kan kombinera fotboll på dessa program:

Barn- och fritidsprogrammet (BF)
Ekonomiprogrammet (EK)
El- och energiprogrammet (EE)
Estetiska programmet (ES)
Fordon- och transportprogrammet (FT)
Handel- och administrationsprogrammet (HA)
Hantverksprogrammet (HV)
Industritekniska programmet (IN)
Naturvetenskapsprogrammet (NA)