Estetiska programmet (ES)

Kreativa utmaningar, skapande och samarbete

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Det betyder att du förbereds för fortsatta studier på högskole- och universitetsnivå. Programmet ger dig en bred praktisk och teoretisk grund med möjlighet till utveckling inom både konstnärliga och andra områden. Under utbildningen får samtliga elever låna en dator (MacBookPro) och vi satsar årligen på att gemensamt genomföra en större scenisk produktion. Du väljer en av följande tre inriktningar där du får möjlighet till fördjupning.

Inriktningar

Musik

När du väljer musik får du enskild undervisning i två instrument. Vi arbetar ofta i mindre grupper men även ämnes- och årskursövergripande för att ge dig förutsättningar att utvecklas individuellt och tillsammans med andra. Ämnen som ensemble, kör, gehörs- och musiklära, musikproduktion och estetisk kommunikation mynnar ut i studioproduktioner, konserter och shower i olika format.

Estetik och media

Denna inriktning ger kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv och utvecklar förmågan att kommunicera med digitala verktyg. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Du får uppleva och tolka olika digitala uttryck, använda och skapa digitala produkter.

Bild och form

Denna inriktning ger kunskaper i två- och tredimensionella bildframställningstekniker samt utvecklar din förmåga att kommunicera visuellt. Du får kunskaper om det breda bildområdet, både digitalt och analogt, och du får möjlighet att kombinera många olika uttryck och tekniker.

Mats Werner

mats.werner@edu.falkoping.se
070-3199601

Anna Sandén