El- och energiprogrammet (EE)

Välkommen till El- och energiprogrammet!

Hos oss får du möjligheten att utbilda dig till elektriker, och du kommer att få kontakt med många olika företag som kan bli din framtida arbetsgivare. Branschen söker ständigt nya medarbetare som värdesätter elsäkerhet och yrkesstolthet. Vill du utbilda dig till elektriker så är detta programmet för dig.

El- och energiprogrammet är en yrkesförberedande utbildning som leder till stora möjligheter att få ett arbete direkt efter gymnasiet. Här får du läsa kurser som ger en stor bredd inom elbranschen som t ex elinstallation, ellära, motorstyrning, belysningsteknik, larm och datanät. Under din utbildning så ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande, där du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper på företag inom branschen. Ditt framtida arbete är fritt med omväxlande arbetsuppgifter och stora möjligheter till vidareutbildning. Du kanske senare vill bli arbetsledare eller starta ett eget företag?

Vi är en ETG-certifierad skola, och som ETG-elev kan du vara säker på att få relevanta kunskaper eftersom företagen i branschen är med och kvalitetssäkrar innehållet i utbildningen. Det ökar din attraktionskraft på arbetsmarknaden eftersom du får med dig kunskap och kompetens som matchar företagens framtida behov. När du tar din ETG-examen får du ut ditt yrkesbevis och kan anställas som elektriker direkt efter gymnasiet.

För att få ETG-examen ställs det särskilda krav på dina kunskaper.

Minst E i betyg 2500p

• Ett godkänt elsäkerhetsprov som görs under våren i åk 3

• Godkända terminsprov som ETG ansvarar för

• 600h APL (15 v) signerad av handledare

• Godkänt examensarbete (gymnasiearbete)

Under dina tre år på EE så blir du väl förberedd för ett framtida arbete som elektriker. Välkommen med din ansökan, kille som tjej!

adobe-pdf-icon-logo-vector-011-svart

Maria Wetterström Stålarm