Ekonomiprogrammet (EK)

Du som söker till oss på Ekonomiprogrammet är en positiv och studiemotiverad person.

 
Du trivs med att både arbeta i grupp och självständigt. Du kan ta ansvar för ditt lärande och du vill vara med och påverka dina studier. Ekonomiprogrammet ger dig en bred utbildning och en bra grund för framtida studier på högskola och universitet. Du kan också välja att gå direkt ut i arbetslivet.

Vad vi gör

Två inriktningar – ekonomi och juridik

 

Första året läser alla elever på ekonomiprogrammet samma kurser. Därefter gör du ett inriktningsval mot juridik eller ekonomi. Båda inriktningarna ger möjlighet till fördjupning inom entreprenörskap och de elever som vill kan driva UF-företag. På ekonomiinriktningen får du fördjupa dig i marknadsföring, entreprenörskap eller redovisning . På juridikinriktningen får du fördjupa dig inom affärsjuridik och rättsordningens betydelse för samhället. Du får också lära dig mer om hur människor tänker och fungerar i olika situationer.  

Vi har nära samarbete med näringslivet i Falköping och kontakter med myndigheter och organisationer. Exempelvis gör vi studiebesök och har intressanta gästföreläsare. 

Ekonomiprogrammet är ett brett studieförberedande program. Efter studenten kan du fortsätta studera  på högskola och universitet men kan också välja att gå ut i arbetslivet.  På ekonomi-programmet  får du kunskaper inom företagsekonomi och juridik.  Du förbereder dig för att möta ett framtida samhälle och näringsliv i förändring.

Vi är en skola som erbjuder många individuella val och möjligheter i fina lokaler! Vi är skolan där eleverna driver en aktiv kårverksamhet som främjar gemenskap och trivsel. 

Din framtid – vårt uppdrag

adobe-pdf-icon-logo-vector-011-svart

Programsamordnare

Anna-Lena Möller Winkvist 
anna-lena.mollerwinkvist@falkoping.se 
0515-88 62 02

Fredrik Pettersson
Fredrik.pettersson@edu.falkoping.se
0515-88 62 65 

SYV

Camilla Bergman 
Camilla.bergman@falkoping.se 
0515 – 88 63 17