Ekonomiprogrammet (EK)

Du som söker till oss på ekonomiprogrammet är en positiv och studiemotiverad person.

Du trivs både med att arbeta i grupp och självständigt. Du kan ta ansvar för ditt lärande och du vill vara med och påverka under din studietid.  Ekonomiprogrammet ger dig en bred utbildning samt en bra grund för framtida studier på högskola eller universitet. Du förbereder dig också för framtida yrkesliv.

Vad vi gör

Två inriktningar – ekonomi och juridik

 

Första året läser alla elever på ekonomiprogrammet samma kurser. Därefter gör du ett inriktningsval mot juridik eller ekonomi. Båda inriktningarna läser kursen entreprenörskap och företagande genom att starta, driva och avveckla ett UF-företag i åk 3. För mer information om UF, gå in på ungforetagsamhet.se.    

På inriktning ekonomi får du fördjupa dig inom marknadsföring, ledarskap, kalkylering och redovisning. På inriktning juridik fördjupar du dig inom affärsjuridik och rättsordningens betydelse för samhället. Du får också lära dig mer om hur människor tänker och fungerar i olika situationer.  

Vi har ett nära samarbete med näringslivet i Falköping och kontakter med myndigheter och organisationer. Vi gör studiebesök och bjuder in intressanta gästföreläsare till skolan. 

Ekonomiprogrammet är ett brett studieförberedande program. Efter studenten kan du fortsätta studera på högskola och universitet men kan också välja att gå ut i arbetslivet. Du förbereder dig för att möta ett framtida samhälle och näringsliv i förändring.

Vi är en skola som erbjuder många individuella val och möjligheter i fina lokaler! Vi är skolan där eleverna driver en aktiv kårverksamhet som främjar gemenskap och trivsel. 

”Din framtid – vårt uppdrag”

adobe-pdf-icon-logo-vector-011-svart

Programsamordnare

Anna-Lena Möller Winkvist 
anna-lena.mollerwinkvist@falkoping.se 
0515-88 62 02

Adela Mimic
adela.mimic@falkoping.se
0515-88 62 65 

SYV

Camilla Bergman 
Camilla.bergman@falkoping.se 
0515 – 88 63 17